sábado, 2 de octubre de 2021

"Coñecer para conservar": Nuevas rutas del Chasula por el Parque Nacional

 

Deron comenzo as Rutas promocionadas a través do Proxecto: O Noso Parque Nacional abordo do Chasula: Coñecer para Conservar





Todas elas inclúen unha degustación de produtos derivados da pesca artesanal e de época: refrixerio ou xantar. Ameixas a mariñeira, Xurelos ou sardiñas lañadas, Caldeiradas de peixe ou polvo,Guisos: chopo, mexillóns , Empanadas


1- Denominación e obxecto do proxecto.


O Nos Parque Nacional abordo do Chasula: Coñecer para Conservar

O obxecto deste proxecto é a posta en marcha de actividades divulgativas/educativas dos valores naturales do PNMT Illas Atlántcias de Galicia, coa idea de destacionalizar o turismo e dar a coñecer e pór de manifesto a importancia dun novo nicho de mercado no ámbito do turismo que é o turismo científico, un turismo sostible e de conservación dos procesos naturais do PNMT Illas Atlánticcas de Galicia.

valores naturais do Parque Nacional.


RUTA DAS COMUNIDADES MARIÑEIRAS, COMUNIDADES SOSTIBLES.



2 rutas diarias (10:00h a 12:15h e 13:00h a 16:00h)




Xoves 7 e 28 de Outubro e Novembro 4

Estas rutas teñen por obxecto promocionar e fomentar o coñecemento das poboacións costeiras tradicionais que viviron no entorno do Parque Nacional e potenciar os valores naturais, culturais, patrimoniais e etnográficos que fan posible a conservación destes espazos.



Serán rutas de navegación nas que a bordo teremos actividades de sensibilización ambiental e divulgación científica misturadas con degustación de produtos do do mar, típicos da época na que nos atopamos e da ría na que estamos. Tratarase de trasladar aos participantes información relacionada coa vida nas vilas e os produtos da pesca que se consumían nelas.

(Contaremos a bordo con persoal técnico especializado en divulgación científica e para o desenvolvemento das explicacións oportunas e aporte de datos curiosos sobre os produtos da pesca a consumir, etc)


     


 Xoves 7 octubro, (2 rutas)




Actividade pesqueira e marisquera da rías.

10.00h? Recepción, estiba da equipaxe, recoñecemento da embarcación, normas para uso do material de seguridade e salvamento, estudo do percorrido na carta

Largado de cabos e inicio da navegación Instalacións e actividade portuaria (lonxa, naseiros, embarcacións), Recoñecendo dende o mar das vilas e portos e a súa vinculación co medio:O Grove, Cambados, Illa de Arousa, Navegaremos pólas proximidades de espazos naturais protexidos, ( humidal do Umia, Pta.Carreirón); así como entre os bancos de marisqueo máis produtivos de Galicia ( O Serrido, Galiñeiro, O Bao) e parques de cultivo flotante (abarloando ao costado dunha batea, profundando no cultivo do mexillón e da acuicultura(ostra,vieira,volandeira, ameixa),.



Durante o percorrido, antes de desembarcar ,degustaranse uns mexillóns ao vapor e xurelos lañados á prancha acompañados de albariño

12.h.15min Fin da expedición.


(13:00h a 16:00h)

Actividade pesqueira e marisquera da ría.

 


Mesmo percorrido da maña e comida a bordo


Comida a Bordo Navegando o fondeado

             Refrixerio: Mexillons ao vapor

Aperitivo: Empanada de Chopo.

Comida: Ameixas a mariñeira y guiso de navallas a o “Chasula” (encebolladas con cachelos)

Postre: Empanada de manza

Pan, Viño

16:00H Fin da expedición


Todas elas inclúen unha degustación de produtos derivados da pesca artesanal e de época: refrixerio ou xantar.

Ameixas a mariñeira, Xurelos ou sardiñas lañadas, Caldeiradas de peixe ou polvo,Guisos: chopo, mexillóns , Empanadas

INFO:

https://www.facebook.com/Iniciativas-Tradicionales-Maritimas-SL-Intramar

https://chasulaaves.wordpress.com/, https://www.facebook.com/chasulaaves/

https://www.facebook.com/isidro.chasula https://www.facebook.com/expedicionesturisticaschasula




No hay comentarios: